Mads Nørgaard Better Fibers
Økologisk bomuld
Ingen genetisk modificerede afgrøder, kemisk gødning eller pesticider. Dette sænker risikoen for forurening af jorden og grundvandet og reducerer C02-udledninger i landbruget, som kommer levebrød og biodiversitet til gode på de omkringliggende bomuldsgårde.
Genanvendt bomuld.
Sparer vand og energi samt reducerer CO2-udledninger og stofspild.
Genanvendt uld.
En mekanisk proces genanvender uld uden at tilføre nye farver eller kemikalier.
Genanvendt polyester og polyamid.
Sparer vand og energi sammenlignet med konventionelle materialer samt reducerer CO2-udledninger og stofspild.
Lenzing™ Ecovero™ Viscose.
Derived from certified renewable wood sources, using an eco-responsible production process following high environmental standards.
Lenzing™ Tencel Modal™ / Lyocell.
Fibrene er udvundet fra naturligt dyrket bøgetræ via en miljøansvarlig, integreret pulp-til-fiber-proces. Fordi alle TENCEL™ standard modal-fibrene er lavet af naturligt materiale, er de biologisk nedbrydelige og komposterbare under både industrielle og hjemlige forhold samt i jord og vand, så de kan fuldt ud vende tilbage til naturen.
Vi vælger disse fibre på baggrund af en generel antagelse af fordelene relateret til fibrenes klimaaftryk, da vi endnu ikke har eksakt data til rådighed. Vi arbejder på at indhente mere relevant data knyttet direkte til vores produkter.
Better Cotton Initiative (BCI)
Vi bruger certificeret Better Cotton Initiative (BCI)-garn til vores ikoniske #101 t-shirts. BCI er verdens førende bæredygtighedsmærkning for bomuld. Certificeringen hjælper landmænd til viden om, hvordan man dyrker bæredygtig bomuld, forbedrer arbejdsforholdene i bomuldsdyrkningsindustrien og støtter lighed for alle involveret i landbrugsprocessen.
Læs mere om Better Cotton Initiative på bettercotton.org
Mere lovgivning, tak
Vi forstår godt, at den gennemsnitlige forbruger kan have svært ved at forstå kompleksiteten i produktionsprocessen af beklædningsgenstande. Vi opfordrer nationale regeringer og overnationale organisationer, som for eksempel EU, til at indføre stærkere lovgivning omkring mærkning for at styrke gennemsigtigheden i vores branche.
Med det sagt er vi stolte af at støtte Copenhagen Fashion Weeks (CFW) arbejde og deres mål om at skabe en mere bæredygtig modeuge – og modeindustri.